neljapäev, 1. aprill 2010

Esmaspäev 22. Märts.2010


Hommikul saabusime Pekingisse, paar päeva tagasi olevat siit sajandi liivatorm üle käinud, meie saabudes oli nähtavus paarsada meetrit. Ootasime 15 mintsa OverSize pakkide luugi juures, mingi hetk arvas Oliver, et ta ei viitsi oodata ja läheb suitsu tegema ja avastas üllatusena, et meie suusakotid vedelesid keset suurt pagasite kättesaamise halli .
Sebisime 16RMB per kärss bussiga Pekingisse, kuna ei teadnud kuhu me üldse peaks minema siis läksime maha lõpppeatuses. 1km kottide ja suusakottidega (kokku 80kg) töllerdamist ja leidsimegi hotelli, kus presidendi sviit maksis 4288 USD, (sel hetkel umbes 50 000 EEK) kuna meil nii palju raha polnud siis loobusime sellest. Meelis ja Mart läksid otsima hotelli mis maksaks vähem kui lisavoodi presidendi sviidis ja tegid selle käigus taksoga paar kiiret kurvi ja ma kruvisin enda laua külge klambrid et kott läheks veidikene kergemaks. Leidsime mingi hosteli moodi asja, mis nimetas ennast internationaalseks, 248RMB oli kahene tuba. Läksime kohe linna pääle sisseoste tegema ja sööma, Pekingis maksab 0,6L õlu 3 RMB (umbes 5 eek). Takso km on 2RMB, kusjuures mingit sisseistumistasu pole! Leidsime mingi elektrooonika kaubamaja, kuhu oli vabalt võimalik ära eksida, Oliver polnud sellist hullust vist kunagi ennem näinud ja käis silmad punnis ringi. Käisime ka Hiina kohalikus pangas raha vahetamas, selline protseduur võtab aega pea pool tundi, mille käigus mitu erinevat töötajat kontrollivad su passi, pilti, viisat, raha jne...
Söögid on siin väga odavad ja valik väga suur. Oliver käis juuksuris, minu arust maksis ta liiga palju , vist 30RMB. Oliver arvas, et Jah juuksuriga läks veits halvasti, kiita võiks kiirust aga samas kiirus ületas minu reaktsiooni ja sain sellise soengu nagu hakkaks otsast kiilanema. Õhtul käisin töllasin poole ööni ringi ja otsisin endale uusi moodsaid riideid. Teised käisid masaazis 78 RMB eest per kärss. Oliver arvas, et massaz oli väga kuninglik. See tasub ära kogeda kuidas ILUS Hiina naine peseb jalgu--- KUNN. Jalamassaaz on ka rohkem väärt kui mul sellesse usku oli. Kõige finaaliks jäin kella järgi 10ks minutiks magama aga nii kapitaalselt et ärgates oli veits hämming et miskus, vedelen voodis, väike ilus võõrast rassist neiu istub voodil ja mudib kätt... sekundiga mõistsin et see pole palat ega kainer ega isegi mitte lõbumaja ja siis tundus et kõik võib veel hästi minna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar